HARMONIE TUSSEN RUITER EN PAARD

Al vier generaties lang maakt HÖPFNER zadels in nauwe samenwerking met internationaal succesvolle ruiters en amazones door gebruik te maken van het beste materiaal en ervaren vakmensen. Elk HÖPFNER zadel is een met de hand gemaakt meesterwerk volledig naar de wensen van ruiter of amazone. Voorzien van comfortabele kussens en een kamer met dusdanige bewegingsvrijheid dat deze het paard zal uitnodigen tot nog hogere prestaties.

 

De traditie van het huis brengt met zich mee dat er een hoge kwaliteitsstandaard gehanteerd wordt die bij moderne massaproductie niet meer haalbaar is. Doelstelling van HÖPFNER is dat er naast perfect handwerk aan de criteria voor een optimaal gebruik in de paardensport voldaan wordt. Het sparen van de paardenrug, een diepe zit en een goed contact met het paard zijn de belangrijkste criteria voor de opbouw van het best mogelijke zadel.

 

Daarnaast is in ieder HÖPFNER zadel de ervaring van internationaal befaamde ruiters en amazones en dus de kennis van de toegevoegde waarde van het zadel bij het fijne samenspel tussen ruiter en paard op een zo goed mogelijke manier verwerkt. Bovendien zijn alle modellen voortdurend voorzien van aanpassingen aan de zich ontwikkelende rijstijlen, de bouw van de paarden alsook het verkrijgbare materiaal, zodat alle HÖPFNER modellen “jong” en “actueel” blijven.

 

U weet dat een onafhankelijke zit onontbeerlijk is om op een juiste manier de onzichtbare hulpen aan uw paard te kunnen geven. HÖPFNER heeft vier generaties lang kennis en ervaring opgedaan om u nu een drietal dressuurzadels te kunnen bieden die ook daadwerkelijk bijdragen aan deze onafhankelijke zit. Elk zadel wordt op maat en met de hand op bestelling gemaakt.

 

Alle zadels zijn leverbaar in de maten 16″ tot en met 18,5″ en zijn te combineren met de boombreedtes 28 tot en met 34 cm in de kleuren zwart en bruin

 

logo-relief

ahlerich

AHLERICH

De legende onder de dressuurzadels! De vlakke wrongen en de snede van de kussens maken een zeer goed contact met het paard mogelijk. Op aanvraag kunnen de wrongen eventueel ook verdikt worden. Dit klassieke model is al tientallen jaren zeer succesvol en evenals alle andere zadels uit het huis HÖPFNER voorzien van een diepe zit en wiggen in de kussens.

dressage

DRESSAGE

Dit dressuurzadel is voorzien van een hoge kniewrong. De knie heeft voldoende ruimte om een goed contact met het paard te waarborgen. Een zadel dat zich in de sport bewezen heeft. De speciale vorm van het bovenblad en het gebruikte leder zijn de voorwaarden voor een diepe zit gecombineerd met een hoog comfort.

dressagef

DRESSAGE F

De extra lange wrong geeft bij dit topmodel van HÖPFNER een vaste plek aan het bovenbeen. Een goede zit wordt hierdoor optimaal ondersteunt en waar nodig gecorrigeerd.

Vele ruiters en amazones vinden dit zadel uitstekend. Klassieke zadelbouw en moderne rijkunst ontmoeten elkaar in dit topmodel uit het huis HÖPFNER. Een comfortabele zit met een lang been en opmerkelijk veel vrijheid voor de knie vormen een voorwaarde voor topprestaties.

 

De zadels van HÖPFNER worden voor u en uw paard op maat gemaakt. Mede gezien mijn achtergrond als Bereiter (FN) en jarenlange ervaring met de training van dressuurpaarden kan ik u adviseren over het te kiezen zadel. Belt u voor een vrijblijvende afspraak. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

Deel dit: