banner_1

Biergist, lijnolie en appelpulp

een sterk trio in de paardenvoeding samengevoegd in een smakelijk en makkelijk te voeren product

Biergist

De biergist in Granutop zorgt voor beter een evenwicht van de bacteriën in het maag-darm stelsel waardoor ruwe celstof beter verteert en de zuurgraad van de darm verbetert.

Gevolg: minder gasvorming en minder verzuring van de dikke darm.

Een stabiele darmflora en een optimaal darmslijmvlies zijn een onmisbare schakel bij de afweer van virussen, schadelijke bacteriën en schimmels. Biergist ondersteunt de darmbacteriën en vormt een biofilm over het darmslijmvlies en versterkt op die manier de afweer. Bovendien is biergist in staat om 70% van mogelijke mycotoxinen te binden en daarmee te inactiveren.

Biergist verbetert de suikerstofwisseling hetgeen betekent dat het rendement uit het voer omhoog gaat. Met name voor sportpaarden is dit belangrijk, omdat een betere suikerstofwisseling direct zorgt voor betere prestaties.

Door de aanwezigheid van goed opneembare bouwstenen voor spiercellen heeft biergist een positieve invloed op spieropbouw.

Biergist is rijk aan vitamine B1 (Thiamine) en heeft daarmee een belangrijke rol bij de geleiding van zenuwimpulsen. Een betere geleiding van deze impulsen verbetert coördinatie, vermindert kramperigheid en reduceert stress reacties.

Lijnolie

Van alle plantaardige oliën bevat lijnolie het hoogste gehalte aan omega-3-vetzuren. Onverzadigde en essentiële vetzuren kan het lichaam niet zelf aanmaken en moeten dus via het voer aangeleverd worden.

Appelpulp

Appelpulp is smakelijk en vitaminerijk en zorgt voor voldoende ruwe celstof in Granutop. Het hoge pectine gehalte (15%) ondersteunt evenals de biergist de maag- en darmflora. Pectine is een natuurlijke beschermer van het maagslijmvlies.

Deze drie ingrediënten hebben zich al geruime tijd bewezen in de paardenvoeding. Nu zijn ze samengevoegd waardoor effectiever en gemakkelijker te voeren. Lees meer over darmproblemen in mijn weblog ‘Alarm in de darm’

 

Granutop ondersteunt het natuurlijke verteringsproces, verhoogt de afweer en verbetert prestaties.

Wilt u meer informatie?
neem dan contact met ons op.

    Deel dit: